luni, 23 martie 2009

Pentru a fi fericiti....


Dumnezeu nu a promis zile fara osteneala, ilaritate fara mahnire, soare fara ploaie, dar El a promis putere pentru fiecare zi, mangaiere pentru lacrimi si lumina pentru drum. Dezamagirile sun ca si gropile de pe drum; ele iti dau impresia ca este jos dar mai tarziu te bucuri de drumul neted. Nu sta in groapa prea mult. MERGI INAINTE. Cand este dezamagit din cauza ca ceva nu a mers asa cum voiai, stai putin, gandeste pozitiv si fii bucuros, deoarece Dumnezeu se pregateste sa-ti dea ceva mai bun. Cand ceva ti se intampla, bun sau rau, cugeta la ce inseamna. Acolo gasesti un scop in care viata te invata cum sa razi mai tare sau cum sa nu plangi prea repede. Tu nu poti face ca cineva sa te iubeasca, tot ce poti face e sa fii o persoana care poate fi iubita, restul depinde de acea persoana in a-si da seama de valoarea ta. Masura dragostei este atunci cand iubesti fara masura. In viata sunt foarte rare ocaziile in care persoana pe care o iubesti sa te iubeasa la randul ei. Odata ce o ai nu o lasa sa plece, sansa aceasta s-ar putea sa nu mai apara inca odata. Este mai bine sa iti pierzi orgoliul pentru persoana pe care o iubesti, decat sa-ti pierzi
pers
oana iubita din cauza orgoliului. Cautam atat de mult timp persoana iubita si apoi gasim greseli acelora pe care ii iubim deja, cand de fapt ar trebui sa ne perfectionam in dragostea pe care noi o dam. Cand intr-adevar iti pasa de cineva, nu te uiti la defecte, nu cauti raspunsuri, nu bagi in seama greselile, in schimb, te lupti cu ele, accepti erorile si treci cu vederea.
Niciodata sa nu parasesti un prieten vechi. Niciodata nu vei gasi unu care sa-l poata inlocui. Prietenia este ca vinul. Devine mai buna pe masura ce vechimea ii este mai mare.